DOLAR 19,0540 0.13%
EURO 20,5095 -0.63%
ALTIN 1.211,44-0,66
BITCOIN 524931-0,69%
Bitlis
10°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İl Hıfzıssıhha Kurulu Toplantısı Vali  Oktay Çağatay Başkanlığında Yapıldı

İl Hıfzıssıhha Kurulu Toplantısı Vali Oktay Çağatay Başkanlığında Yapıldı

ABONE OL
19 Ekim 2020 17:18
İl Hıfzıssıhha Kurulu Toplantısı Vali  Oktay Çağatay Başkanlığında Yapıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Valilik Konferans Salonu’nda, Vali Oktay Çağatay Başkanlığında yapılan İl Hıfzıssıhha Kurulu Toplantısına, Belediye Başkan NesrullahTanğlay, Vali Yardımcısı Tamer Kılıç, İl Sağlık Müdürü Dr. Koray Okur, İl Emniyet Müdürü Yaman Ağırlar, İl Jandarma Komutan Vekili Nuri Serkant Kara ile kurul üyeleri katıldı.
Toplantının açılışında bir konuşma yapan Vali Oktay Çağatay, “Bugünkü İl Hıfzıssıhha Kurulu Toplantımızda, Covid-19 pandemisi konusunda bugüne kadar yapılan çalışmalar neticesinde gelinen noktada ilimizin durumu nedir?
Aynı zamanda bundan sonra yapılması gereken çalışmalar ve alınması gereken tedbirler neler olmalıdır? Bunları konuşup, kararlaştıracağız.
Özellikle önümüzdeki birkaç hafta içerisinde denetimlere ağırlık vermek suretiyle salgının kontrol altında tutulmasına yönelik yapılacak faaliyetleri belirleyeceğiz. Mülki Amirlerimizin ve diğer sorumlu idari birimlerimizin bizzat katılacağı denetimlerle, salgının kontrol altında tutulması, vatandaşlarımızın maske, mesafe ve temizlik kurallarına riayeti konusunda gereken hassasiyeti göstermeleri, ilimiz genelinde cuma namazlarında camilerde, vatandaşlarımızın mesafe ve maske kurallarına daha fazla önem göstererek namaz kılmalarını,pandemi konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla bir hafta boyunca etkin denetim yapılması konularını görüşüp, karara bağlayacağız. İnşallah ülkemizde ve ilimizde salgın azaldığı günlere doğru gideriz” diye konuştu.
İl Sağlık Müdürü Dr. Koray Okur da toplantıda yaptığı konuşmada, İçişleri ve Sağlık Bakanlığının önerileri doğrultusunda “7 Gün / 7 Alan / 7 Denetim” sloganıyla bir program dahilinde etkinlikler ve denetimler gerçekleştirileceğini söyledi.
Dr. Koray Okur aynı zamanda yapmış olduğu sunumda Covid-19 Pandemisi süresince Bitlis’ te yürütülen çalışmalar, vaka durumları, test sayıları ve sonuçları, filyasyon çalışmaları konularında detaylı bilgilendirmede bulundu.
Toplantıya katılan İl Hıfzıssıhha Kurulu üyeleri de haftanın 7 günü boyunca gerçekleştirilecek etkinlik ve faaliyetlere yönelik görüş, düşünce ve önerilerini dile getirdiler.
Kaynak:Haber Merkezi

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.